ТЕОРІЯ ТА ЕКСПЕРИМЕНТ МЕТОДУ ТРИБОЛОГІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ ЗА СХЕМОЮ «ЦИЛІНДР-КУЛЯ» - Диха, О.В.; Вельбой, В.П.; Диха, М.О. (Problems of Tribology, 2014)
В роботі для двохфакторної моделі зношування (контактний тиск – швидкість ковзання) представлена теоретична методика визначення характеристик зношування за результатами експериментальних випробувань по схемі «циліндр-куля». Для реалізації методу випробувань розроблена конструкція випробувальної установки.